Activiteitencentrum voor blinden en slechtzienden

Activiteiten

Stichting Blinden-Penning heeft in gebouw "The Whale" te Amsterdam een eigen activiteiten centrum. Hier worden van maandag tot en met vrijdag diverse recreatieve activiteiten georganiseerd voor slechtziende en blinde volwassenen uit Amsterdam en de regio. Voor alle activiteiten geldt dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de visuele beperking van de deelnemers. Bovendien wordt het vervoer van blinden en slechtzienden woonachtig in Amsterdam van en naar de verschillende activiteiten door Stichting Blinden-Penning geregeld.

Slechtzienden en blinden kunnen deelnemen aan de volgende activiteiten:

Naast bovengenoemde activiteiten organiseert Stichting Blinden-Penning  verschillende dagtochten alsmede diverse feestmiddagen.

Slechtzienden en blinden die aan activiteiten meedoen kunnen bij Stichting Blinden-Penning ook terecht voor maatschappelijk werk.

Aanmelden en contact

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze activiteiten dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers op telefoonnummer 020-4703644 of gebruik het contactformulier. Na aanmelding zal een intakegesprek plaatsvinden. Blinden en slechtzienden woonachtig in Amsterdam worden hiervoor thuis bezocht. Geïnteresseerden uit de regio worden voor een gesprek uitgenodigd in het activiteitencentrum.

Vanzelfsprekend bent u ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen in het activiteitencentrum.

Doelgroep

De recreatieve activiteiten die Stichting Blinden-Penning organiseert zijn gericht op slechtziende en blinde volwassenen uit Amsterdam en de regio.

Alle activiteiten vinden plaats in het activiteitencentrum van Stichting Blinden-Penning aan het Baron G.A. Tindalplein 1 in Amsterdam.

Het centrum is wat betreft de inrichting zoveel mogelijk aangepast aan de wensen en behoeften van mensen met een visuele beperking. Zo is alles in het gebouw gelijkvloers, is er gebruik gemaakt van contrasterende kleuren en worden looproutes vrij gehouden van obstakels. Verder zijn bij alle activiteiten medewerkers van Stichting Blinden-Penning aanwezig die waar nodig zorgen voor begeleiding en ondersteuning.

De deelnemers aan de verschillende activiteiten vormen met elkaar een zeer gemêleerde doelgroep, zowel wat betreft leeftijd, visuele beperking als interesses. Een ding hebben de deelnemers echter met elkaar gemeen en dat is dat zij allemaal behoefte hebben aan groepsactiviteiten met anderen die ook niet of niet goed zien. Het met elkaar iets ondernemen, gezelligheid en sociale contacten waarbij de visuele beperking nu eens regel is en geen uitzondering, is voor hen heel belangrijk.

Vervoer

Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zorgt Stichting Blinden-Penning voor het vervoer van en naar de verschillende activiteiten. Dit geldt echter alleen voor blinden en slechtzienden die in Amsterdam wonen. Deelnemers van buiten Amsterdam dienen zelf voor vervoer te zorgen.

Kosten

De deelname aan de meeste activiteiten is tot op heden gratis.
Alleen bij de dagtochten, de knutselgroep, de Salsa workshops en de bak- en kookgroep wordt een financiële bijdrage gevraagd.